Hitta fram till ett billigt lån!

En olycka kommer sällan ensam och när bilen går sönder eller ni behöver en ny diskmaskin så kan det vara en möjlighet att ta ett privatlån. Lånet är utan säkerhet men till gengäld så räcker det oftast endast med en anställning och en god inkomst så är pengarna dina.

Dessutom slipper du motivera vad du ska ha pengarna till och allt sköts smidigt och bekvämt online. Det som kan göra det komplicerat är att finna fram till det bästa låneerbjudandet när det finns otroligt många banker på nätet. Lånet ska passa din budget och din önskade nedbetalningstid.

Överväg olika alternativ

Det bästa sättet att hitta ett billigt lån är att undersöka online vilka olika slags banker det finns och vad de kan erbjuda dig. Redan nu kan du bestämma dig för vad du kan tänka dig att betala i månadsavgift sett till din ekonomi. Ofta kan man generera fram en lämplig månadskostnad utifrån lånebelopp och nedbetalningstid. Ofta är räntesatsen bara preliminär så det kan vara bra att ha fler än ett alternativ. Tänk bara på att det är skillnad på nominell och effektiv ränta. Den effektiva ger hela bilden då alla kostnader är inbakade i månadsavgiften.

När du vill ha hjälp med att få en god översikt så kan det vara bra att vända sig till en lånemäklare som har erfarenhet av att ha kontakt med många olika banker gällande låneerbjudanden. Det kan variera vilka banker och kreditbolag de har i sitt stall, så var lite uppmärksam på detta. Undersök gärna recensioner och läs på deras hemsida.

Om du söker efter billiga lån så finns det ofta en kontakt i kundtjänst som kan guida dig vidare. Det positiva är också att de skickar ut din ansökan till flera banker samtidigt så att du inte behöver lägga ner allt för lång tid på att fylla i din information.

Om du söker ett slags mellanting så kan det vara en god idé att besöka en jämförelsesida som faktiskt oftast samlar både banker och lånemäklare. Här kan du få en god översikt men samtidigt själv styra över ansökningsprocessen. Olika parametrar kan ställas sida vid sida så att du kan räkna ut vad som ska betalas varje månad. Om du inte har en tillsvidaretjänst kan du också finna de banker som accepterar en annan form av inkomst.

Räntan ska vara så låg som möjligt

Nyckeln till ett billigt lån är självklart räntan. Det är inte alltid du kan styra över den då den genereras i ett system och sätts efter den information du har uppgett i ansökan. Olika variabler som spelar in är adress, ålder, civilstånd och även din generella ekonomi. Om du söker många gånger till olika banker kan din kreditvärdighet sänkas och det inverkar negativt på räntesatsen.

Man kan faktiskt ringa och förhandla ner den hos banken eller så kan man ta hjälp av lånemäklaren. Det är dock ingen garanti för att det fungerar. Om du får en lite hög ränta så kan man alltid förhandla ner den sen igen efter ett par år så det finns ingen anledning att misströsta.

En möjlighet om du har en något lägre inkomst är att ha med en medlåntagare på lånet. Bankerna uppskattar också att du tar gamla lån och krediter och bakar ihop dem i den nya låneansökningen.